Stappenplan fotoshoot

stappenplan fotoshoot photoshoot

Onderstaand alvast een paar onderwerpen om over na te denken en voor de fotoshoot te bespreken. 


Wat is ons doel?

Samen iets moois en artistieks maken? Ongedwongen oefenen en leren? Of wil je iets laten zien van jezelf? Zoals je bent? Zoals je je voelt. Of zoals je gezien zou willen worden. Wil je een bepaald deel laten zien? Mooie delen, minder mooie delen, delen met een verhaal. Delen die je eigenlijk liever verborgen houdt?

Welke sfeer willen we creëren? 

Een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest of via een Google Drive kan ons helpen samen de richting van de shoot te bepalen. Denk hierbij niet alleen aan voorbeelden van mooie foto’s die we graag willen recreëren. Denk ook aan voorbeelden van mooie poses, kleuren, make-up, kleding, accessoires, lichtval, locatie, etc.


Locatie

Op welke locaties kunnen we neerzetten wat we van plan zijn? In de studio? In een mooi oud pand? Op straat? In de natuur? We zoeken en vinden samen de juiste plek.

Kleding, make-up en accessoires

Wat past bij jou? Wat past bij het idee? Wat heb je wellicht zelf al? En wat moeten we nog regelen? Waar nodig vragen we hulp bij het kiezen en regelen.

Bij twijfel niet doen

Punt. Voor bijna iedereen is een shoot spannend. Zeker in het begin. Gewoon spannend of een beetje zenuwachtig is helemaal prima. Maar wanneer iets vooraf op de een of andere manier niet helemaal goed voelt, luister daar dan echt naar en doe het gewoon niet. Ook tijdens een shoot. Misschien is dit wel het belangrijkste onderwerp om te bespreken. Voelt iets niet goed, gewoon aangeven. 

Muziek doet veel

Voorkeur voor bepaalde muziek? Of wellicht heb je zelf ook een mooie passende playlist? Laat maar weten!


Afspraken over gebruik foto’s

Vooraf goede afspraken maken over gebruik van de foto’s is erg belangrijk. Werken we op basis van TFP? Zijn ze voor commercieel of juist privé gebruik? Mogen ze op social media gedeeld door MUA, fotograaf, model en eventueel de stylist? En zo ja, mag iedereen dan getagd worden? Diverse vragen. Daarom hoe duidelijker de afspraken zijn hoe beter. 

Kennismaken

Vind je het fijn om vooraf kennis te maken? Dan doen we dat. Het is in ieder geval handig om ruim voor de shoot even te bellen om alles door te nemen.

Bijzonderheden?

Nog ideeën, vragen of bijzonderheden? Laat het weten!! App, mail of bel.