Logo SEE ME fotografie Arcen Limburg door Bert Mensink Fotograaf

Over mij

Bert Mensink Fotograaf Zelfportret Arcen Limburg


Het licht... zien!

In 2018 ben ik serieus met fotografie begonnen. Mijn eerste stappen bestonden het goed leren kennen van de camera en het volgen van uiteenlopende workshops en masterclasses. 

Als tip: Veel goede camera-tutorials van experts kun je gewoon vinden op YouTube. Tot in detail worden specifieke camera's en lenzen besproken, erg handig. Ook vind je op YouTube uitgebreide uitleg over bijvoorbeeld Lightroom, voor beginners en gevorderden. Mocht je daar een tip over willen, laat maar weten.

Voor een extra goede basis heb ik vervolgens de Basisopleiding Fotografie bij de Fotovakschool in Apeldoorn gevolgd. De technische basis kende ik ondertussen wel maar de opleiding was voor mij vooral heel motiverend en inspirerend en gaf mij de uitdaging om meer uit de camera en mijzelf te halen. En verder natuurlijk vooral heel veel oefenen en steeds weer nieuwe dingen proberen.

Ongeveer een jaar later veranderde er ineens iets. Van "gewoon" mooie foto's maken naar het zien van het licht. Wat dat precies is weet je pas wanneer je het ziet ;)  Maar het zien van het licht gaf nieuwe inzichten, inspiratie en vooral heel veel zin in het spelen met licht. Bij mijn foto's kun je goed zien dat licht en vooral ook donker een belangrijke rol spelen.

Ook mag ik af en toe als fotograafvrijwilliger een bijdrage leveren op een door Make-A-Wish Nederland georganiseerde wensdag. #makeawishnl


Wil je meer weten, een keer samenwerken aan een mooi TFP project of zoek je een fotograaf voor een ander type opdracht? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.

Tijdelijk vanuit Lottum, binnenkort op nieuwe locatie in Arcen :) 

Groet en tot binnenkort?

Bert Mensink